Nesnadná cesta k měnové únii Evropského společenství Aktuální otázky Evropského společenství. - Marková, Jana
Jednotlivé štádiá vytvárania hospodárskej a menovej únie členských štátov Európskeho spoločenstva. Kritériá ekonomickej unifikácie dohodnuté v Maastrichte (miera inflácie, deficit štátneho rozpočtu, úrokové sadzby, výkyvy menových kurzov). Splnenie kritérií ako základná podmienka vytvorenia hospodárskej a menovej únie.