Základy práva životného prostredia. - Košičiarová, Soňa
Subjekt, ktorý porušil právnu povinnosť na úseku ochrany životného prostredia, môže byť nositeľom zodpovednosti trestnoprávnej, administratívnoprávnej, občianskoprávnej a procovnoprávnej. Činy spadajúce do trestnoprávnej zodpovednosti. Nositelia administratívnoprávnej zodpovednosti a správne delikty.