Základy práva životného prostredia. - Košičiarová, Soňa
Úloha obcí vyplývajúca zo zákona pri ochrane životného prostredia. Ukladanie pokuty za priestupok. Konanie o priestupkoch ako osobitný druh správneho konania. Správne orgány, ktoré prejednávajú priestupky. Blokové konanie ako zjednodušené, neformálne konanie o priestupkoch. Právne normy upravujúce ochranu životného prostredia na úrovni obcí.