Kompetencia orgánov štátnej správy. - Vrabko, M.
Kompetencia je osobitnou kategóriou v práve a najmä v štátnej správe. Charakteristické črty kompetencie orgánov štátnej správy. Diferencie v názoroch na vymedzenie pojmu kompetencia. Chápanie právomoci a pôsobnosti orgánu štátnej správy. Výnimky zo stanovených pravidiel pri vymedzovaní kompetencie, ktoré predstavujú posun v kompetencii: devolúcia, delegácia, zverenie, propagácia, avokácia.