Ako (ne)zabiť myšlienku. Nenahovárajme si, že pod pláštikom vážnosti firmy Národná poisťovňa sa vyriešia problémy zdravotníctva. - Jaška, Š.
Kritika zákona č. 7/1993 Z.z. o zriadení Národnej poisťovne a financovaní zdravotného, nemocenského a dôchodkového poistenia. Oblasti, ktoré treba riešiť v novelizácii zákona a financovania zdravotníctva (liečebný poriadok, kategorizácia liekov, právna subjektivita Správe fondu zdravotného poistenia atď).