Vznik samostatných republík a komerčné poisťovníctvo. - Malovec, J.
Problematika komerčného poisťovníctva po rozdelení republiky. Nová obchodná stratégia jednotlivých poisťovní a ich formy pôsobenia na území oboch štátnych útvarov - rozsah pôsobenia. Kvalita poskytovaných služieb - súťaživosť a spolupráca poisťovní pri rozvoji poistného práva, príprava odborníkov pre oblasť komerčného poisťovníctva, ekonomiky poistenia, atp.