Sociální zabezpečení v Kyperské republice. - Uchytil, A.
História sociálneho poistenia, výška poistného a platenie príspevkov. Poistné fondy a poskytované dávky. Príspevok na svatbu, pôrodné a pohrebné, materský príspevok, nemocenské, podpora v nezamestnanosti, invalidný dôchodok, starobný dôchodok, vdovský a sirotský dôchodok. Dávka pri pracovnom úraze alebo chorobe z povolania. Spôsob valorizácie dávok.