Profesionálna príprava pracovníkov - predpoklad prosperity podniku. - Duchoňová, X.
Agroinštitút už 25 rokov plní funkciu rezortného vzdelávacieho zariadenia, ako samostatná štátna rozpočtová organizácia. Príprava mládeže na robotnícke povolanie a vzdelávanie dospelých. Stratégia rozvoja vecného a obsahového zamerania vzdelávania jednotlivých skupín dospelých pracovníkov. Spolupráca Agroinštitútu s podobne zameranými inštitúciami z hospodársky vyspelých krajín.