Rytmus společenské výroby a některé zvláštnosti z hlediska kalendářních variací. - Dubský, Stanislav
Analýza obchodného cyklu, používajúca krátkodobé rady ako výsledok spoločného pôsobenia niekoľkých zložiek líšiacich sa čo do času i čo do obsahu. Upozornenie na problémy, ktoré vznikajú v dôsledku fluktuácie krátkodobých časových radov založených na vlastnostiach kalendára a návrh na spôsob eliminácie tohto efektu. Ilustrácia na príklade.