Zásady štátnej lesníckej politiky na Slovensku.
Uvedenie desiatich zásad týkajúcich sa lesov ako národného bohatstva, udržiavania rozvoja lesov, funkcie lesov, vlastníckych vzťahov k lesom, k užívaniu lesov, reprodukcie lesov, ochrany lesov, štátnej lesníckej politiky, vzťahov medzi verejnosťou a vlastníkmi a organizačno technických podmienok zabezpečenia ochrany lesov pred požiarmi.