K aktualizaci agrárního programu. Ekologizace zemědělství. - Kolaja, F.
Vstupy a výstupy poľnohospodárstva vo vzťahu k ekológii. Ciele poľnohospodárstva v oblasti ekológie. Ochrana ekologicky významných prvkov krajiny. Ochrana prostredia pred ďalším znečisťovaním. Podpora ekologickej rovnováhy. Podpora premysleného užívania zdrojov. Vyžadovať odstránenie škôd spôsobených inými rezortami. Zabezpečenie zvláštnych režimov hospodárenia.