Podpora ekologického zemědělství v evropských společenstvích. - Javžrková, J.
Najvýznamnejší právny akt na podporu ekologického poľnohospodárstva - Nariadenie Rady (EHS) č. 2092/91 z 24.6.1991. Obsah a prílohy dokumentu. Opatrenia nadväzujúce na Nariadenie Rady (EHS): extenzifikácia poľnohospodárstva, ochrana zón zvlášť citlivých na znečistenie, smernice o obmedzenom používaní nitrátov v poľnohosp. Podpora poľnohosp. podnikov v horských a podhorských oblastiach.