K některým problémům vztahu účtové osnovy pro podnikatele, obchodního a občanského zákoníku. - Dědič, J.
Analýza závažnej a dosiaľ nikde nespracovanej problematiky vzťahu terminológie použitej v občianskom a obchodnom zákonníku na jednej strane a účtovnou osnovou a postupmi účtovania na druhej strane. Ide predovšetkým o tieto pojmy: pohľadávky, záväzky, obchodné vzťahy, dodávateľ, odberateľ. Problémy účtovania o pohľadávkach na účte 311 a o záväzkoch na účte 321.