Alokácia podnikového kapitálu do pohľadávok a pohotových prostriedkov. - Vlachynský, Karol
Určenie veľkosti kapitálu, ktorý treba viazať do pohľadávok a pohotových prostriedkov sa stáva vážnym problémom podnikového rozhodovania. Objem pohľadávok podniku je determinovaný jeho rozhodnutiami o poskytovaní obchodného úveru odberateľom. Viazanie kapitálu v pohotových (likvidných) prostriedkoch - hotovosti, vklady na účtoch v banke atď. Množstvo a forma pohotových prostriedkov.