Hospodárska situácia podniku a možnosti zlepšovania jeho finančných výsledkov. - Jassinger, A.
Ekonomická analýza a jej hodnotenie - jeden z najdôležitejších nástrojov zlepšovania finančných výsledkov podniku. Hlavný cieľ - zisk podniku. Funkcia a fungovanie peňazí v obchodnom živote. Pohyb peňazí. Evidencia a meranie obchodných výkonov a výnosov. Finančné výkazy - najdôležitejšie sú súvaha (rozvaha) a výsledovka (výkaz zisku a strát).