Hospodárska situácia podniku a možnosti zlepšovania jeho finančných výsledkov. - Jassinger, A.
Úspešné podniky a podnikatelia analyzujú a vyhodnocujú svoju hospodársku situáciu a finančné výsledky. Údaje o hospodárnosti a rentabilite podniku získame zo vzťahu údajov vo výsledovke, v súvahe a účtovnej evidencii. Analýza základných vzťahov vo vnútri súvahy. Analýza úrovne hospodárnosti a finančných výnosov.