Ochrana spotrebiteľa vo vyspelých európskych krajinách. - Karkalíková, Marta
Dva smery budovania spotrebiteľských organizácií v zahraniči. 1. Organizácie vznikajúce "cestou zhora". Ich zakladateľom je štát, jeho orgány a inštitúcie alebo iné spoločenské a verejné inštitúcie (napr. spotrebiteľské združenia v SRN). 2. Spotrebiteľské združenia na báze dobrovoľného združovania sa spotrebiteľov - tzv. "cesta zdola" (napr. vo V. Británii). Využitie skúseností pri zakladaní spotrebiteľských organizácií v ČSFR.