Instytut Badan Systemowych Polskiej Akademii nauk. - Kulikowski, R.
Rozhovor s profesorom R. Kulikowským o činnosti Ústavu pre výskum systémov Poľskej akadémie vied, kde sa zaoberal metodologickými základmi systémovej analýzy a ich uplatňovaním. Odbory zastúpené v Ústave a ich vybavenie vedeckým strojovým vybavením. Ústav je oprávnený udeľovať tituly doktorov a habilitovaných doktorov. Ústav vydáva časopisy Control and Cybernetics, Badania Systemowe a Práce IBS PAN a iné. Autor pôsobil tri roky na amerických univerzitách.