Nadace a pseudonadace. - Telec, Ivo
Právna definícia nadácie ako účelového združenia majetku pre všeobecne prospešný účel. Rozlíšenie medzi nadáciou a tým, čo nie je nadácia. Oprávnenosť a neoprávnenosť príslušných daňových a poplatkových výhod. Potreba regulácie nadačných majetkových podstát. Zákon o nadáciách a fondoch a princípy bližšej verejnoprávnej úpravy nadácií a fondov predvídanej občianskym zákonníkom ČR.