Hledání nejvýhodnějšího řešení. Logistika odstraňuje intuitivnost při rozhodování o podnikatelských záměrech. - Čech, P.
Aplikovanie logistiky na podnikateľskú sféru, poznatky teórie riadenia, zásob, sietí. Vytváranie počítačových modelov reálnych vzťahov v zásobovaní, výrobe, balení, skladovaní a doprave tovaru zákazníkom. Jednoduchý logistický systém: obstarávanie, premena - distribúcia. Logistické náklady - náklady na zariadenia, procesy, výrobky. Znižovanie nákladov prostredníctvom logistiky - optimalizácia všetkých procesov.