Podnikatelům hrozí pokuta až 100000 Kč. V porovnaní s rakouským podnikem odevzdává česká firma méně statistických hlášení. - Kříž, M.
Štatistické zisťovanie ČSÚ od firiem - počet, štruktúra pracovníkov, výkony, náklady a ďalšie ukazovatele. Od r. 1992 zavádzanie závodového výkazníctva pre potrebu zabezpečenia národných účtov. Diferencovanie výkazníctva podľa veľkosti firmy. Postupné zavádzanie zmien do výkazníctva až do r. 1994. Príprava novelizácie zákona o štátnej štatistike. Porovnanie českej firmy s rakúskym podnikom v štatistickom výkazníctve.