munkavállalói részvétel német modellje. - Schregle, J.
Článok prevzatý z World of Work (dec. 1992) časopisu ILO (Medzinárodná organizácia práce). Skúsenosti zo 40 rokov spoluúčasti pracujúcich na riadení podniku v Nemecku. Úlohy tzv. rady pracujúcich a dozorných komisií podniku. Činnosť odborov. Miesto rád pracujúcich v pracovnom práve, rozšírenie ich právomocí v r. 1972. Zrovnoprávnenie zamestnancov. Transferabilnosť modelu rozhodovania v nemeckých podnikoch.