Technika práce, prevádzková prax, riadenie ľudí. Majstrovský list.
Prehľad o rozličných činnostiach priemyselného majstra v praxi. Predpoklady rozvíjania riadiaceho (šéfovského potenciálu) jednotlivca. Faktory, na ktorých najčastejšie stroskotávajú majstri. Problémy personálnych vyhľadávacích prác. Charakteristické črty silných úspešných osobností. Predpoklady optimálneho fungovania zmenovej práce.