Zachowania strategiczne przedsiebiorstw rodzinnych w RFN. - Safin, K.
Rodinné podniky v SRN tvoria významnú špecifickú skupinu podnikov. Tieto rodinné podniky neprikladajú veľký význam strategickým úvahám. Naproti tomu majú svoj systém hodnôt, najmä pokiaľ ide o operatívne rozhodnutia, o tradíciu a o vzťah členov rodiny k firme. Snaha o zachovanie a samostatnosť rodinných podnikov. Finančná politika týchto podnikov je skôr krátko- ako dlhodobá. V druhej alebo tretej generácii sa najčastejšie mení právna forma firmy a jej rozhodovanie sa opiera o plánovacie prvky.