Analiz mechanizmov makroregulirovanija ekonomiki s pomošč'ju finansov i kredita. - Kučukova, N.K
Monetárna a finančná stabilita ako predpoklad úspešného prechodu k trhovému hospodárstvu. Hrozba hyperinflácie v Rusku. Opatrenia na ovládanie inflácie. Cenová liberalizácia, makroregulácia množstva peňazí, regulácia rýchlosti obehu peňazí, minimalizácia subvencií, unifikácia daní. Finančná situácia v krajinách SNŠ. Vplyv financií na rast inflácie. Centrálna banka a menovo-úverová politika.