Problemy fiskal'nogo federalizma v rossijskoj federacii. - Chodorovič, M.I
Strata kontroly štátu nad finančno-úverovou a peňažno-cenovou sférou. Rast deficitu ruského štátneho rozpočtu. V r. 1992 bola prijatá reštriktívna finančno-rozpočtová politika. Nová daňová sústava v Rusku - federálne, regionálne a miestne dane. Rozpočtové plánovanie a vzťahy medzi federálnym a regionálnym rozpočtom. Fiškálny federalizmus a optimálne rozdeľovanie rozpočtových príjmov. Prístupy k tvorbe rozpočtovej sústavy Ruskej federácie.