Veřejné finance v teorii a praxi. 3. - Musgrave, R.A
Pokračovanie kapitoly 3 - Fiškálne inštitúcie. Kompetencie štátov USA v rámci federálnej ústavy v daňovej oblasti. Realizácia rozpočtových výdajov. Realizácia daňovej politiky - formulovanie daňových zákonov a daňová správa. 2. časť - Alokácia, rozdeľovanie a verejná voľba. 4. kapitola - Verejné zabezpečovanie verejných statkov. Charakter verejných statkov a alokácia zdrojov prostredníctvom rozpočtu. Verejné statky a zlyhanie trhu.