Veřejné finance v teorii a praxi. 6. - Musgrave, R.A
Pokračovanie 9. kapitoly - Zásady hodnotenia výdajov. Diskontovanie a cena kapitálu. 10. a 11. kapitola: Prípadové štúdie výdajovej politiky: Verejné statky (národná obrana, doprava, rekreácia v prírode, vzdelávanie). Analýza nákladov a výnosov. Podpora nízkych dôchodkov a sociálne poistenie. Presun zdrojov medzi sektormi súkromnej ekonomiky. 4. časť - Zásady zdaňovania. 12. kapitola - Úvod do problematiky daní.