Financování místních veřejných statků: daně, nebo poplatky? - Kinkor, Jiří
Normatívna analýza voľby medzi nástrojmi financovania verejných služieb a statkov na miestnej úrovni. Financovanie nie čiste verejných statkov (ich spotreba je nekonkurenčná napr. káblová televízia), ktoré nevyvolávajú externality a financovanie statkov, ktoré ich vyvolávajú.