Klíčové otázky vlivu přímých a nepřímých daní na tržní ekonomiku. - Heady, Ch
Vplyv daní a ich zmien na výšku a štruktúru produkcie v trhovej ekonomike. Pôsobenie daní na ekonomické správanie a to na ponuku práce a na štruktúru výdavkov. Vzájomná súvislosť medzi teóriou a praxou. Systém fungovania priamych a nepriamych daní. Priemerné a marginálne sadzby priamych daní. Nepriame dane (spotrebné a špecifické spotrebné dane - daň z pridanej hodnoty), ich dôsledky a spoločenské náklady.