Zdaňovanie odmien za vynálezy, priemyselné vzory a zlepšovacie návrhy podľa nových daňových zákonov. - Žovic, I.
Medzi zdaňované odmeny patrí: odmena za využitie podnikového vynálezu a priemyselného vzoru, licenčný poplatok za poskytnutie súhlasu s využívaním patentu, úplata za prevod patentu, odmena za zlepšovací návrh, náhrada škody spôsobenej majiteľovi za neoprávnené využívanie predmetu vynálezu alebo registrovaného priemyselného vzoru. Zdaňovanie upravuje zákon FZ č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov.