Ručení třetí osoby. Zajištění závazků jako rozložení rizika - patří sem i bankovní záruky v obchodních vztazích. - Bejček, Josef
Zaisťovacie vzťahy v obchodných stykoch. Ručenie - vzťah medzi veriteľom a treťou osobou (ručiteľom). Vznik ručiteľského záväzku. Zánik ručiteľského záväzku. Ručenie podmienené a nepodmienené. Právna úprava bankovej záruky a právna úprava ručenia pre obchodné vzťahy.