Vývozné clá na Ukrajine.
S účinnosťou od 26.1.1993 platí v Ukrajine vládne nariadenie o clách na export v r. 1993. Tri skupiny, resp. tovary, na ktoré sa nariadenie vzťahuje: 5 perc. sadzba na tovary neuvedené v zozname, 10-30 perc. colné sadzby na tovary, na ktoré sa vzťahuje režim udeľovania kvót, tovary so špeciálnym režimom - povolenie na obchodovanie s nimi má len niekoľko PZO Ukrajiny.