Factoring - specyficzna forma finansowania krótkoterminowego. - Rawa, P.
Vývoj factoringu vo svete v priebehu histórie. Funkcia súčasného factoringu. Charakteristickou črtou zmluvy medzi faktorom a klientom je jej stály charakter, čiže uzaviera sa na dlhší čas. Kúpa dlhu faktorom má zvyčajne neregresný charakter. Druhá a tretia funkcia faktora. Výhody factoringu a náklady naň. Faktorov zárobok. Accounts receivable financing. Súčasné tendencie factoringu.