Monetární kritéria v modelu kompetitivního bankovnictví. - Bulíř, Aleš
Analýza peňažnej zásoby a kritika modelu peňažného multiplikátora. Model kompetitívneho bankovníctva (zisk, ponuka a dopyt po pôžičkách). Zmena vonkajšej úrokovej sadzby. Zmena povinných rezerv centrálnej banky. Zvýšenie efektívnosti bankového systému. Limit kreditných úrokových sadzieb. Zmena monetárnej bázy. Podľa modelu má centrálna banka možnosť výberu nástrojov na ovplyvňovanie úrokovej miery v prípade vkladov aj pôžičiek.