Brána pro zahraniční kapitál. Jak bude fungovat burza. 4. - Salzmann, R.
Burza má posilniť dôveru domácich i zahraničných investorov v stabilitu národného hospodárstva a motivovať ich k investovaniu. Po 50 ročnej prestávke sa i v ČR vytvorila Burza cenných papierov Praha, a.s. Má 51 členov. Okrem českých bánk a maklérskych spoločností sú medzi nimi aj významní zahraniční účastinári. Charakteristika členského princípu a významu odborných znalostí a skúseností personálu členov burzy.