Burzy cenných papírů. 1. - Marek, K.
Historický pôvod burzy. Legislatívna úprava burzy. Obchody priame a usporiadacie - na princípe clearingu. Obchody pevné a podmienené. Zákon o burze cenných papierov č. 214/1992 Zb. Integrácia búrz. Vytváranie regionálnych búrz. Systémy výpočtovej techniky na burzách. Obchodovanie na burze. Orgány burzy, dozorná rada. Burzová komora, valné zhromaždenie.