Kotace cenných papírů. Jak bude fungovat burza. 2. - Barabas, A.
Základnou funkciou burzy je vytvorenie efektívneho trhu cenných papierov, na ktorom sa uskutočňuje čestný obchod, to je taký, ktorému investori veria, že nie je zaplavovaný emisiami nepriehľadných inštitúcií. Jedným z kľúčových inštitútov získania dôvery je kotácia. Výbor pre kotáciu vypracoval a schválil Podmienky prijatia cenného papieru k burzovému obchodu. Patrí medzi ne pripúšťacie pokračovanie, základné podmienky kotácie, prospekt emitenta, povinnosť emitenta a pozastavenie a zrušenie kotácie.