Forfaiting = odkup pohledávek. - Mošna, P.
Forfaiting znamená odkúpenie pohľadávky pri vývoze na úver v okamihu dodávky. Ide o pohľadávky s budúcou splatnosťou znejúce na voľne zmeniteľnú menu. Forfaitové financovanie. Jednotlivé forfaitové aplikácie a priebeh forfaitovej operácie. Odkúpenie pohľadávok prostredníctvom forfaitovej firmy OB Aval. Prínos a výhody forfaitingu.