Ekonomiky na vzestupu: Maďarsko, Korea, Portugalsko, Francie a Turecko.
Hospodárska politika a reformný program MR. Pozitívne a negatívne faktory doterajšieho hospodárskeho rozvoja. Prognózy ekonomického vývoja v Kórejskej republike v r. 1993. Príčiny a dôsledky spomalenia hospodárskej činnosti. Základné hospodárske ukazovatele národného hospodárstva Portugalska. Predpoklady očakávaného vzrastu ekonomiky Francúzska a Turecka.