Čakanie na nový nádych. Seriál o pobaltských republikách: Lotyšsko. 3. - Mosznyáková, I.
História Lotyšska do obnovenia nezávislosti v máji 1990, potvrdenej referendom 3.3.1991. Národnosti. V júni 1993 parlamentné voľby, zatiaľ dočasná vláda. Memorandum hospodárskej politiky (pripravené pre MMF) nahrádza vládny hospodársky program. Lotyšský rubeľ a jeho vzťah k ruskému, budúca mena - lat. Bankovníctvo, privatizácia, inflácia, skrytá nezamestnanosť.