Dnes navrhuje, zajtra zavrhuje. Nestála hospodárska politika vyvoláva nedôveru v stabilitu krajiny. - Staněk, Peter
Vhodnosť vyššej, či nižšej prítomnosti štátu v ekonomike Slovenska v prechode k trhu. Potreby hospodárskej politiky (hlavne dlhodobá línia v jednote s krátkodobou flexibilitou, vysoká miera diferencovaného prístupu k hospodárskym subjektom, čas) a príklady ich nedostatočného zohľadnenia v inštitucionálnych a štruktúrnych zmenách, privatizácii, bankovníctve a reštrukturalizácii podnikového sektora, jeho oddĺženia atď.