Ide o stratený domáci trh. Po národnej banke pripravuje regulačné opatrenia aj vláda. - Kozlík, Sergej
Informácie o uvažovaných regulačných opatreniach vlády SR: zákon o štátnom podniku orientovaný na finančnú disciplínu, rozhýbanie finančných vzťahov, dovozná prirážka (ochrana trhu), bonifikácia vývozcov urýchľujúcich devízové inkasá zo zahraničia, povinnosť rozpočtovej sféry uprednostniť nákup domácich výrobkov porovnateľných so zahraničnými atď.