Kupónová privatizace. Jedná se o výprodej národního majetku? - Jonáš, Jiří
Podľa mnohých kritikov kupónovej privatizácie prispieva táto metóda urýchleného prevodu výrobných aktív do rúk súkromných vlastníkov k zlacňovaniu národného majetku a k ochudobňovaniu spoločnosti. Naznačenie spôsobu analýzy dopadov kupónovej privatizácie z hľadiska redistribučných efektov. Maximalizácia úžitku pre účastinárov, ktorí účastiny predávajú, aj pre tých, ktorí ich kupujú. Prospech i pre vlastníkov ostatných výrobných faktorov - pracovnej sily a pôdy.