Světová banka: sledované efekty privatizace. - Zahradník, Petr
Závery z analýz privatizačného procesu v rôznych krajinách, ktoré uskutočnila Svetová banka. Sledoval sa v nich prínos pre štátny rozpočet, pozitívny výsledok v ukazovateľoch zisku, nezávislá a dynamická investičná politika, nová manažérska sloboda, príliv zahraničného kapitálu a vytvorenie ovzdušia medzinárodnej dôvery.