Ďalšie smerovanie spoločnej agrárnej politiky ES a vývoj regulácie trhov. - Abrahám, Ladislav
Nová agrárna politika ES od r. 1991. Základné princípy tejto politiky: jednotnosť trhu, vzájomná preferencia členských štátov EHS medzi sebou, finančná solidarita. Konkrétne návrhy Európskej komisie pre hlavné poľnohosp. komodity (obilniny, olejniny a strukoviny). Zavedenie pravidiel o vyrovnávacích príspevkoch. Zjednodušenie regulácie príplatkov pre malovýrobcov. Regulovanie príspevkov pre veľkoproducentov.