Cenová politika vývozních firem na světovém trhu. - Žemlička, J.
Koncepcia cenovej politiky by mala vychádzať z predpokladaného vývoja trhu a z prosperity firmy v najbližších niekoľkých rokoch. Musí byť podriadená dlhodobej rozvojovej obchodnej koncepcii, hospodárskym zámerom firmy a zlepšeniu jej postavenia na trhu. Stanovenie predajných cien na úrovni reprezentatívnej zahraničnej konkurencie a prirážkou k nákladom. Opatrenia výrobných podnikov proti stratám z poklesu cien.