Cenová politika: míra regulace. - Šatavová, I.
Rozhovor s riaditeľom odboru regulácie cien na Ministerstve financií ČR. Vývoj štátnej cenovej politiky v r. 1990-1993. Rozsah štátom regulovaných cien. Vplyv monopolov alebo kartelových dohôd na stanovenie cien výrobkov. Hranica medzi tovarom s regulovanými a voľnými cenami. Zdôvodnenie práva štátu zasahovať do cenového vývoja.