V zorném poli. Poradenské listy pro výrobkové manažery a vedoucí marketingu.
Príkazom dňa v rozvinutých ekonomikách je ustavičné sledovanie vývoja trhu, kvantifikácia a kvalifikácia vývojových trendov. Manažérske myslenie je nahradzované myslením v súvislostiach a javových priebehoch ("zosieťovanie", vzájomná prepojenosť). Nové perspektívy marketingu vyžadujú pozorovanie trendov ekológie a politiky, národného hospodárstva a spoločnosti. Uvedenie príkladov.