Čekání na soutěž. - Klusoň, Václav
Hlavným motorom ekonomického rastu je nielen vytvorenie trhu, ale trhu, na ktorom prebieha dostatočne intenzívna súťaž. Zhrnutie všeobecných podmienok na úrovni politickej a právnej a v oblasti hospodárskej politiky. Zásady, ktoré musia byť uplatňované v mikrosfére. Fungovanie jednotlivých trhov ako vnútorne štrukturovanej a previazanej sústavy je dôležitou podmienkou pre vznik a rozvíjanie trhovej súťaže. Štruktúra trhov. Bariéry vstupu a výstupu z odvetvia.